Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.



 
AcasaUltimele imaginiÎnregistrareConectare

 

 [Info]Totul despre sampon(I)-elemente toxice din compozitie

In jos 
AutorMesaj
CrazyForYourLove
V.I.P. GiRl`;x
V.I.P. GiRl`;x
CrazyForYourLove


Sagetator
Numarul mesajelor : 1118
Varsta : 28
Localizare : Dream Town
Joburi/Distractii : dans sportiv
MoOd : Crazy

[Info]Totul despre sampon(I)-elemente toxice din compozitie Empty
MesajSubiect: [Info]Totul despre sampon(I)-elemente toxice din compozitie   [Info]Totul despre sampon(I)-elemente toxice din compozitie Icon_minitimeJoi Sept 03, 2009 5:52 pm

Fiecare dintre noi are asteptari diferite de la un sampon. Din pacate, putin stiu sa faca diferenta dintre un sampon bun si unul mai putin bun, date fiind strategiile de marketing foarte bine puse la punct, cu care suntem asaltate zi de zi. De fapt, daca ar fi sa generalizam, ce cautam la un sampon?

Unii poate se orienteaza spre unul cu un pret bun, care sa le si satisfaca asteptarile, altii folosesc doar ceea ce e indicat pentru parul lor sau cauta samponuri scumpe, in ideea ca le va face un par de invidiat. Dar pana la urma unde e adevarul? Care ar putea fi considerat samponul ideal?

Cuvantul sampon vine de la "shampoo", un cuvant de origine indiana, ce inseamna a masa. Orice aplicare a samponului ar trebui insotita de masaj. Daca la inceput samponul avea simplul rol de curatare a parului si scalpului, in prezent acesta trebuie sa indeplineasca multe alte "cerinte": sa de luciu, vigoare, volum etc., in functie de tipul fiecaruia de par.

Totusi, inainte sa intram cu adevarat in detalii asupra continutului si modului de folosire a samponului, o sa va aduc in discutie un aspect pe care l-am observat atat in reclame, cat si la cei care cumpara sampon. Daca face spuma, inseamna ca e bun. In situatia in care nu face spuma, oamenii se gandesc ca nu curata parul foarte bine.

Desi spuma are o importanta redusa in alcatuirea chimica, oamenii ii atribuie in mod fals un rol major.

Spuma rezulta atunci cand moleculele de substanta cu rol de curatare se aduna in jurul aerului si nu in jurul uleiurilor din par. Astfel se nasc milioane de balonase. Evident, baloanele de aer folosesc molecule care ar trebui sa inlature murdaria si uleiul. Asa ca toate reclamele in care sunt prezenti oameni cu o tona de spuma in cap, vin doar pentru a inocula gresit ideea cum ca parul se curata doar atunci cand spuma este in cantitati mari.

De fapt, o cantitare mare de spuma releva doar faptul ca s-a folosit sampon in exces. Sebumul si uleiurile de par au rolul de a distruge rapid spuma. Singurul rol pe care spuma il are in sampon este acela de a asigura o masare mai eficienta a samponului in par. Asa ca atunci cand evaluezi un sampon, spuma si mirosul ar trebui sa nu reprezinte un criteriu major in alegerea ta.




Ai grija la ingredientele din sampon!

Atunci cand doresti sa achizitionezi un sampon, citeste cu atentie si eticheta cu ingrediente. S-ar putea sa te uimeasca lista intreaga de elemente toxice, extrem de periculoase pentru organism, pe care acesta le contine. Mai jos am enumerat doar O PARTE din seria lunga de toxicitati din compozitia samponului, asa ca nu ar fi rau sa iei cateva notite si sa verifici inainte sa dai banii pe ceva ce te-ar putea imbolnavi. Stiu, o sa spui ca nu prea avem ce face, mai toate sampoanele contin asemenea ingrediente, iar unele BIO poate ca sunt extrem de scumpe, dar nu si le permite oricine. Ei bine, vom discuta si despre asta (dar in articolul viitor), iar atunci voi veni cu o lista de sampoane speciale, la pret rezonabil chiar si pentru cei cu bugete reduse.

Vreau doar sa scot in evidenta ca putem sa facem ceva atat pentru sanatatea noastra, cat si pentru cea a mediului, prin eliminarea din arsenalul de beauty a tuturor produselor care in loc sa ne faca frumoase, ne fac doar rau.

1. Aldehida formica - Substanta, care patrunde foarte repede in piele, este recunoscuta pentru efectul sau cancerigen. E un conservant chimic folosit in produse ieftine (gel dus, sampon).

Se mai foloseste pentru conservarea organismelor moarte. Provoaca alergii, dermatite, dureri de cap, oboseala cronica. Inhalarea este extrem de periculoasa pentru ochii, nas si gat (membranele mucoase);

2. Alkylphenol ethoxylates (nonylphenol sau octylphenol) - au rol de agenti de umetificare pentru a scadea tensiunea de suprafata a lichidelor, astfel ca acestea sa poata face spuma si sa penetreze in solid. Sunt perturbatori hormonali si sunt extrem de toxici pentru pesti. Ar putea fi cancerigeni si daunatori pentru sistemul nervos central. Pot de asemenea cauza astm, eczeme si iritatii ale pielii. Se dezvolta in grasimea din organism foarte repede. Multi alkylphenoli sunt inlaturati treptat la nivel mondial din compozitia cosmeticelor;
3.Dioxane (ingrediente cu terminatiile myreth, oleth, laureth, ceteareth) -puternic perturbator hormonal legat de cancer, tulburator al sistemului nervos, poate cauza pierderi de sarcina si deformitati la nastere.

4.Amilia laureth (ingrediente cu extensiile laureth sau lauryl) - cel mai utilizat e Sodium Lauryl Sulfate (SLS). Acestea sunt substante sintetice folosite in majoritatea sampoanelor si cauzeaza iritatii ale ochilor, ale pielii, caderea parului si alte reactii alergice, pot fi chiar provocatoare de eczema. Sunt adesea "deghizate" in substante pseudo-naturale, prin explicatia ca "provin din nuca de cocos". Interactionand cu alte substante (pot fi contaminate cu mari cantitati de toxine in procesul de fabricatie) formeaza nitrati, care sunt recunoscuti ca si substante cancerigene. Pot provoca acnee. SLS este agent de spumare dur, de aceea se gaseste in mod frecvent in sampoane si geluri de dus.

5. Parabeni - methyl/propyl/butyl/ethyl/isobutyl paraben
compusi sintetici inclusi in aproape toate categoriile de produse cosmetice. Sunt petrochimicale, estrogenici, cancerigeni, alergeni, toxici, pot produce probleme de fertilitate si sa afecteze dezvoltarea fetusului si copiilor mici.

Sunt folositi pentru a inhiba dezvoltarea bacteriilor si pentru a prelungi valabilitatea produsului cosmetic. Studiile efectuate au aratat ca, pe langa reactiile alergice si iritatii ale pielii, acesti parabeni se intalnesc in tesuturile tumorale ale femeilor care se confrunta cu cancerul mamar. Asadar, absorbtia lor in organism si acumularea in timp pot cauza cancer;
Sus In jos
http://yoursuletzultau.hi5.com
 
[Info]Totul despre sampon(I)-elemente toxice din compozitie
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» [Info]Totul despre sampon (II) - Alege-le pe cele naturale!
» [Info]6 mituri dezvaluite despre pielea ta
» [Info]Ce spun despre tine culorile pe care le porti
» DESPRE MNE`:-@
» Ce spune luna in care te-ai nascut despre tine?

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: Fashion :: Hairstyle-
Mergi direct la: