Pentru a avea par frumos conteaza si peria pe care o folosesti. Afla cum sa-ti alegi peria in functie de nevoile parului tau.
Evita periile rigide
Atunci cand cauti o perie gandeste-te ca trebuie sa faci un masaj bland scalpului. Asa ca primul lucrul pe care trebuie sa-l ai in vedere este ca peria sa nu aiba acele prea rigide pentru a nu-ti zgaria scalpul.
Evita periile cu acele prea apropiate
O perie care are acele prea aproape unele de altele iti va deteriora parul. Atunci cand te perii ideea nu este ca fiecare fir de par sa fie individualizat. Cauta o perie cu ace aflate la o distanta moderata unul de celalalt.
# O perie lata este mai buna decat una subtire, intrucat acestea din urma tinde sa-ti deterioreze parul, sa-l increteasca si sa-l rupa.
# Peria trebuie sa fie flexibila. E vorba de intregul instrument si nu numai de ace.
# Periile sintetice vs. periile din par natural. O perie din par sintetic nu va contribui la sanatatea parului tau.
# Daca vrei sa-ti descurci parul ud foloseste o perie cu o suprafata dreptunghiulara de cauciuc cu ace din par de mistret si din nilon. O astfel de perie te va ajuta sa pregatesti parul pentru uscarea lui cu feonul, prin indepartarea energiei statice.
Alegerea periei
# Peria rotunda este folosita pentru a finisa coafura si pentru a ondula parul. Cu cat peria este mai mica cu atat mai mici vor fi si buclele.
# Peria paleta este folosita pentru indreptarea parului si pentru a-l descurca. Este potrivita perierii parului lung sau gros, dar nu este o buna optiune daca ai o coafura filata, intrucat iti reduce din volum. In plus, peria stimuleaza si maseaza scalpul.
# Peria pentru uscarea parului cu feonul. Aceasta perie lasa aerul sa treaca prin ea si de aceea iti vei usca parul mai repede. Peria ajuta si la volumizarea parului dar si la descurcarea lui.
Investirea intr-o perie de buna calitate va ajuta la mentinerea sanatoasa a parului tau si la pastrarea lui intr-o forma de zile mari.